Maddi Zararlar İHBAR Sigortalı veya acente tarafından Zarar gören (mağdur) tarafından telefon, faks, internet veya dilekçe aracılığıyla gerçekleştirilir. İHBARDA GEREKLİ BİLGİLER Aşağıda yer alan ihbar formunda yer alan tüm bilgilerin hasar müdürlüğüne iletilmesi gerekmektedir. 

İHBAR Hasar ihbarı acente veya sigortalı tarafından, telefon, dilekçe, faks ve internet aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir

Konut sigorta poliçesi ile sigortalı dairenizde hırsızlık olayı meydana gelmesi halinde hasar dosyasının sonuçlandırılabilmesi için olayla ilgili beyanınız, ekspertiz raporu, fotoğraflar karakol tarafından tutulan görgü tespit tutanağı, ifade tutanağı istenir.

Ayrıca hırsızlık olduğu tarihten itibaren 1 aylık bekleme süresinin sonunda ilgili karakol yada jandarmadan çalınan malların bulunup bulunamadığına dair yazı alınmalıdır.

Yangın sigortası ile sigortalı iş yerinde herhangi bir hasarla karşılaşmanız halinde hasar dosyasının sonuçlandırılabilmesi için olayla ilgili beyanınız, ekspertiz raporu, fotoğraflar, iş yerinizin vergi levhası istenilmektedir. Ayrıca gerçekleşen hasara göre istenilecek diğer belgeler aşağıda belirtilmiştir. Bu belgeler dışında sigorta şirketi gerekli gördüğü birtakım başka belgeleri de talep edebilir.

Yangın hasarlarında itfaiye raporu (itfaiyeye haber verildi ise) Cumhuriyet Savcılığından alınan takipsizlik kararı (kasıt olup olmadığının tespiti için) istenir.

Yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen hasarlarda meteorolojiden yıldırımın meydana geldiğine ilişkin rapor talep edilir. İnfilak sonucu meydana gelen hasarlarda itfaiye raporu istenir.

İHBAR Riziko gerçekleştiğinde hadisenin en kısa zamanda şirkete telefon/faks veya mektupla ihbarı gerekmektedir.

Riziko gerçekleştiğinde hadisenin en kısa zamanda şirkete telefon/faks veya mektupla ihbarı gerekmektedir.

İHBAR Riziko gerçekleştiğinde hadisenin en kısa zamanda şirkete telefon/faks veya mektupla ihbarı gerekir. 

İHBAR Riziko gerçekleştiğinde hadisenin en kısa zamanda şirkete telefon/faks veya mektupla ihbarı gerekmektedir.

Kasko sigortası, kendi aracınıza gelen maddi zararları teminat altına almaktadır. Trafik sigortası ise, aracınızın üçüncü kişilere vereceği maddi ve bedeni zararları teminat altına alan ve yaptırılması zorunlu olan bir sigortadır.Trafik sigortası, sadece üçüncü kişilere verilen zararları karşılamakta olup, kendi aracınızın hasarını ödemez. Bu durumda, kasko sigortası yaptırılması gerekmektedir.

Araç satışının yapıldığı güne kadar olan prim hesaplanır ve gün esaslı kalan prim tutarı tarafınıza iade edilir. Araç satış evraklarının ibraz edilmesi gerekmektedir.

Tüm hak ve menfaatler ile borçlar, kanuni varislere mirasçılara devreder. Devir için veraset ilamının ibrazı gereklidir.

Standart lastik ve jantlar otomatik teminat kapsamındadır. Araca sonradan ilave edilen özel lastik, çelik jantlar, değer olarak standartlarından farklı olduğu için, değerleri sigortalı ile sigortacı tarafından mutabık kalınarak tespit edilip, poliçede ayrıca belirtilir. Orijinal olmayan radyo, teyp, kolonlar, equalizer, takometre, alarm gibi cihazlar, ancak ek prim alınarak kasko poliçesi kapsamına dahil edilebilirler. Bu tür cihazların marka ve bedellerinin kasko poliçesinde mutlaka gösterilmesi gerekmektedir. Bu cihazlar aracın orijinalinde var ise orijinal olduğu da belirtilmelidir.

Çalınan aracın bulunması için ilgili makamların yapacakları araştırmalar 30 gün içinde sonuç vermediği takdirde, ilgili makamdan aracın bulunamadığına dair yazı alınarak, tazminatı ödenir. Bu ödemeyi takiben çalınan araç bulunduğu takdirde, bu durumu sigortalı yazı ile sigortacıya derhal bildirmekle yükümlüdür; sigortalı, aldığı tazminatı iade ederek aracını geri alabilir veya aracın mülkiyetini sigortacıya devreder.

Devam eder. Yeni araç satın alındığında, zeyilname ile yeni aracın poliçeye dahil edilmesi gereklidir. İki araç arasında prim farkı var ise sigortalıdan tahsil edilir.